Asi již pět dní trvá to, že pokud se vyhledávající pokusí kliknout na URL adresu webové stránky firmy, uvedenou na Google mapách, dostanou oznámení o redirektu z Google. V oznámení se píše: „Předchozí stránka vás posílá na (URl adresa, na kterou jste kliknuli).“ A poté dodává: „pokud nechcete navštívit tuto stránku, můžete se vrátit na předchozí stránku.“
 
Tohle pravděpodobně také způsobuje pokles v provozu z Google Map a může to mít také obrovský dopad na místní firmy, co se týče provozu.
 
Problém.
 
Pokud půjdete na Google mapy a vyhledáte nějakou firmu, poté kliknete na URL adresu v rámci jejich místního panelu, nepošle vás to okamžitě na webovou stránku.

První hlášení.
 
První hlášení o tomto problému přišly zhruba před pěti dny v tomto Google vlákně podpory. Od té doby desítky stížností bylo zveřejněno v tom samém vláknu a stejně tak vznikla i jiná vlákna na fórech podpory. Google také ještě musí odpovědět na tyto stížnosti, což doteď neučinil. Joyanne Hawkins poslala tip Search Engine Landu o tomto problému.
 
Je tohle nějaká funkce nebo bug?
 
Máme jednu velkou otázku: je tohle nějaká nová funkce nebo bug? Učinil Google úmyslně tuhle změnu nebo to byla změna, která se stala omylem? Jeden by předpokládal, že je to chyba, protože to nefunguje tak, jak ostatní odkazy v rámci místního panelu nebo jiných výsledků vyhledávání.
 
Ale protože Google ještě neodpověděl, nevíme, jak dlouho tento problém potrvá, než se vyřeší.
 
Proč by nás to mělo zajímat.
 
Jak jsme již zmínili výše, pokud lidé dostávají tyto oznámení, když se pokouší kliknout na vaši webovou stránku, může je to překvapit, mohou se vystrašit a pravděpodobně i strachem neprokliknou na vaši webovku. To může vyústit v daleko menší provoz na vaši webovou stránku, potenciálně také méně návštěv od zákazníků na vaši fyzickou lokaci a v konečném důsledku to může také způsobit pokles obrat pro vaši společnost.
 
Opraveno. (poznámka aktualizace)
 
Google to změnil a již to dále nehází redirekt. Google nevysvětlil, jestli to byl bug nebo to byla nějaký funkce nebo něco jiného. Všechno, co víme, je to, že varování o redirektu již není.

 

Categories: Nezařazené